Getest: De nieuwe outdoor airco van Zero Breeze

Zero breeze mark 3 review

Bij GPX Adventures zijn we steeds opzoek naar innovatieve producten die onze outdoor ervaring nog beter kunnen maken. Of je nu vlot de weg wil vinden in de outdoors of je kampplek wat comfortabeler wil maken. In het geval van dat laatste greep de Zero Breeze Mark 3 onze aandacht en wekte meteen onze interesse. Van het nut van zo’n toestel waren we snel overtuigd. We kennen immers die warme nachten in de tent, trailer of campervan ten koste van een goede nachtrust. Hoe mooi die zomertrips in de outdoors ook mogen zijn.

Zero Breeze zou hiervoor dé oplossing hebben en belooft je steeds koelte op warme dagen tijdens het kamperen. Maar doet dit ding echt wat het belooft? En is het echt een game changer voor een nog betere outdoor ervaring tijdens die warme kampeerdagen? Reden genoeg voor ons om dit toestel uitgebreid te testen.

Inhoud

  • Wat is de Zero Breeze Mark 3?
  • Specificaties van de Zero Breeze Mark 3
  • Voor wie is de Zero Breeze Mark 3 geschikt?
  • Vergelijking: Zero Breeze Mark 2 vs. Zero Breeze Mark 3
  • Unboxing and Eerste Indrukken
  • Zero Breeze Mark 3: Performance Review
  • Vergelijking met concurrenten
  • Prijs en Value for Money
  • User Reviews en Feedback
  • Accessoires en bijkomende producten
  • Duurzaamheid
  • FAQs
  • Conclusie

Wat is de Zero Breeze Mark 3?

De Zero Breeze Mark 3 is een draagbaar aircotoestel dat specifiek ontworpen is voor kampeerders en outdoor activiteiten. Zero Breeze bracht eerder de Mark 2 uit, het “kleinere boertje” van de Mark 3.

Getest: Zero Breeze Mark 3 draagbare airco

De Zero Breeze Mark 3 is beschikbaar in voorverkoop en zal verzonden worden vanaf Oktober 2024 in volgorde van bestelling. Haast je dus op je op de wachtlijst te zetten.

Het relatief lage gewicht en compacte design is wat deze toestellen voornamelijk onderscheiden van andere draagbare airco’s. Net dat maakt de Zero Breeze geschikt voor outdoor trips. Daarnaast kan de Zero Breeze Mark 3 ook gebruikt worden als verwarming tijdens de herfst en winter.

Specificaties van de Zero Breeze Mark 3

AC Unit

Afmeting (AC unit)22 x 10 x 12 in (558 x 260 x 310 mm)
Gewicht (AC unit)19.8lbs / 9 kg
Voltage48V DC
Geluidsniveau46dB
Koel Input500W
Koel Capaciteit1550W / 5280 BTU
Verwarm Capacity1700W / 5800BTU
StandenRocket / Cool / Sleep / Fan / Dry / CARE / Heating
Fan sneleheden4
ThermostaatYes
Optimale gebruikstemperatuur95°F / 35°C
Werk Temperatuur50°F – 104°F / 10°C – 40°C
Actief afwaterings SysteemAutomatic
Afstandsbediening2.4 Wireless tech
Breathing Light & Smart ScreenYes
AC Adapter Input100V – 240V (50Hz/60Hz)
RefrigerantR290
Vocht ProtectieIPX4
Ventilatie ConfiguratieDual Hose

Batterij

Batterij type21700 Lithium Ion Polymer Batterij
Afmeting (Battery)20 x 8 x 4 in (520 x 215 x 90.5 mm)
Gewicht (Battery)14lbs / 6.34kg
Capaciteit1036Wh
Levensduur2 – 7 uur
VeiligheidShort protection
Over current protection
Low Voltage protection
Over temperature protection
Koppelbaar2, 3, 4 of meer batterijen koppelbaar
Working Temperature14°F – 104°F / -10°C – 40°C
Output Power Max550W
Output Voltage38V – 58.8V
12V Anderson Output Power120W
USB OutputTypeC 100W
TypeA QC 3.0 18W
Full Charge TimeAbout 2.5 hours (by official power adapter)
Charging Method500W power adapter from wall outlet
As high as 500W solar panels 12V cigarette port
Input Voltage12V – 60V
Charging Limited Current10A
Charging White DischargingYes

Voor wie is de Zero Breeze Mark 3 geschikt?

De Zero Breeze Mark 3 is gemaakt voor outdoor liefhebbers. Hij is speciaal ontworpen zodat hij voldoende koelvermogen heeft om een ruimte van 150 tot 250 square feet te koelen EN toch licht en compact genoeg is om mee te nemen op je outdoor avontuur. Daarnaast heeft hij ook een verwarmfunctie, waardoor je hem het hele jaar door kan gebruiken.

Deze draagbare airco kan je gebruiken in alle situaties waar je een relatief kleine ruimte wil koelen/verwarmen en dat bovenal volledig op batterij kan.

Je kan hem in principe overal gebruiken waar nodig, ook in open lucht.

Campervan of trailer

De Zero Breeze Mark 3 is ideaal om je campervan of trailer lekker koel te houden tijdens warme zomerse trips. Het kan tijdens warme dagen heel oncomfortabel zijn om in je campervan te slapen. De airco van de van werkt natuurlijk enkel wanneer de motor draait. De ruimte in je van koelen kan dus meestal enkel tijdens het rijden. Een draagbaar airco toestel zoals de Zero Breeze Mark 3 kan hier wel de nodige koelte bieden. Vaarwel dus met die warme nachten met slechte slaap.

Sommige campervans zijn uitgerust met standverwarming voor koude nachten. Dat is echter niet altijd het geval. De Zero Breeze Mark 3 kan in dat geval je ook perfect verwarmen tijdens de winter trips.

Daktent of tent

Hetzelfde is van toepassing op wie overnacht in een tent of daktent. Tijdens warme dagen kan de temperatuur in je (dak)tent sterk oplopen. Wanneer de zon ook vroeg in de ochtend opkomt en op je tent schijnt wordt je meteen door de toenemende warmte gewekt.

De Zero Breeze Mark 3 is geschikt om mee te nemen op je kampeertrips met tent of daktent. Je kan de unit ook perfect buiten je tent plaatsten om plaats te besparen. Let er in dat geval wel op dat de unit niet in direct zonlicht of regen staat.

In de openlucht op je kampeerplek

Je kan deze draagbare aircon gebruiken voor verkoeling op je kampeerplek. Je komt bijvoorbeeld net terug van een hike of bike tocht en wil wat verkoeling? Zet de Zero Breeze Mark 3 voor je op de tafel en laat de lichaamstemperatuur meteen wat zakken.

Huisdieren verkoelen

Voor wie een huisdier heeft en met een Tesla rijdt is er geen enkel probleem. Tesla’s hebben nu eenmaal een koelfunctie voor huisdieren wanneer de auto gestationeerd staat. Maar voor iedereen die niet met een Tesla rijdt kan de Zero Breeze interessant zijn. Je kan je huisdier op zonnige dagen immers niet zomaar voor een paar uur in de auto achterlaten terwijl je gaat bv. hiken. Een auto of campervan warmen al bij zonnig weer heel snel op. Dit houdt een significant gevaar in voor oververhitting bij huisdieren. Zelfs wanneer de autoramen bv. half open blijven.

De Zero Breeze Mark 3 heeft een speciale “Care” stand ontworpen voor huisdieren koel te houden.

Vergelijking: Zero Breeze Mark 2 vs. Zero Breeze Mark 3

Ben je reeds in het bezit van een Mark 2 en is het voor jou de moeite om te upgraden naar een Mark 3? Of heb je nog geen Zero Breeze toestel en overweeg je er eentje aan te kopen? Wacht je in dat geval op de Mark 3 release of zit je ook goed met de Mark 2?

Door de toestellen zij-aan-zij uitvoerig te vergelijken met elkaar hopen we jou op deze belangrijkste vragen een antwoord te kunnen geven. Op die manier kan je weloverwogen de juiste keuze maken.

We overlopen de belangrijkste verschillende eigenschappen en gieten ze in een handig overzicht.

Zero Breeze Mark 2Zero Breeze Mark 3
Size20L x 10w x 11h (inches) 20L x 12w x 13h (inches)
Thermal units2300 BTU5280 BTU
Cover area4 vierkante meter14 vierkante meter
Modes4 modi7 modi (3 bijkomend)
Charge time (if used with battery)6 hours2.5 hours
Noise level52 dB46 dB
Battery lifeGeen verschilGeen verschil
12V (DIY) connectionNeeJa
Active drain systemNeeJa
Adjustable vent directionNeeJa
DisplayNeeJa
Optimized battery connectionNeeJa
Accessory free battery connectionNeeJa
Protection on battery connectionsNeeJa
Solar chargableNeeJa

Afmeting: Mark 2 vs. Mark 3

Hoewel Zero Breeze claimt dat het de Mark 3 niet groter is geworden ondanks de betere koelcapaciteit, is de Mark 3 toch zichtbaar wat groter dan de Mark 2. De lengte bleef dezelfde maar de hoogte en breedte van de airco unit zijn wat groter geworden.

Thermal Units: Mark 2 vs. Mark 3

Voor een wat groter toestel t.o.v. de Mark 2, krijg je bij de Mark 3 wel een meer dan dubbel zo krachtige koelcapaciteit. Dat wordt bij airco toestellen standaard uitgedrukt met de eenheid BTU (British Termal Units). Eenvoudig gesteld is een toestel met een hogere BTU beter in staat om een grotere ruimte koel te krijgen. Hoe hoger de BTU, hoe krachtiger het airco toestel dus.

Logischer wijs kan de Mark 3 dus een grotere ruimte koelen (14 vierkante meters vs 4 vierkante meters), of een even grote ruimte koeler maken t.o.v. de Mark 2.

Modi Mark 2 vs. Mark 3

De Mark 3 krijgt naast de modes Rocket, AC cool, Fan en Sleep nog 3 extra standen bij: care, humidity en heat mode.

Zero breeze mark 2

The Zero Breeze Mark 2: Nu beschikbaar

De Zero Breeze Mark 3 is de voorganger van de Mark 2, die een ruimte kan koelen tot 4 vierkante meter.

Batterij Mark 2 vs. Mark 3

Batterijen worden standaard niet meegeleverd bij de Zero Breeze toestellen, maar kunnen in een pakket worden aangekocht. Het duurt 2,5 uur om de batterij van de Mark 3 volledig op te laden. De laadtijd is meer dan gehalveerd t.o.v. zijn kleine broertje, de Mark 2.

Ondanks de grotere koelcapaciteit, zit er geen verschil om de levensduur van de batterij. Onze tests wijzen uit dat zowel de Mark 2 als de Mark 3 in dezelfde omstandigheden even lang arbeid zullen presteren. Dit is voor de Mark 3 toch een mooie prestatie aangezien de koelcapaciteit verdubbeld is.

Daarnaast werd bij de Mark 3 ook de connectie tussen batterij en AC unit verbeterd d.m.v. een standaard plug die je ook wel tegenkomt bij desktop computers.

Meerdere batterijen kunnen nu ook makkelijk aan elkaar gekoppeld worden zonder dat daarvoor extra accessoires nodig zijn.

Tot slot zijn de verbindingspoorten van de batterijen bij de Mark 3 nu ook beschermd voor vuil en nattigheid.

MODEOne BatteryTwo Batteries (paired)ElecHive
Rocket2-3 hrs4-6 hrs5-7 hrs
Cool3-5 hrs6-10 hrs7-12 hrs
Sleep5-7 hrs10-14 hrs12 – 16 hrs
Fan60-85 hrs120-170 hrs140-200 hrs
Battery capacity of the Mark 3

Unboxing and Eerste Indrukken

Wanneer we de doos openen zien we alle onderdelen netjes verpakt in aparte plastic zakjes en beschermd door piepschuim. Bovenaan in de doos vinden we de handleiding en afstandsbediening terug. Daarna volgen de uitgangskanalen voor luchtafvoer en adapters voor de bevestiging op de AC unit. Onderaan de doos vinden we de Zero Breeze Mark 3 airco unit.

De materialen voelen op het eerste zicht duurzaam en kwalitatief aan. Ook de airco unit zelf is robuust gebouwd en heeft een strak en futuristisch design.

De eerste indruk die we krijgen van het toestel wanneer we het pas uit de doos halen is positief: kwalitatief en degelijk.

What’s inside the box?

  • 1x Zero Breeze AC unit
  • 1x 50V DC power adapter for Wall outlet
  • 1x Controller
  • 1x User Guide
  • 1x Drainage pipe
  • 1x Front Outlet Duct
  • 1x Front inlet Duct / Rear Inlet Duct
  • 1x Rear Outlet Duct
  • 1x Front Inlet Adapter
  • 1x Front Outlet Adapter
  • 1x Rear Inlet Adapter
  • 1x Rear Outlet Adapter

Zero Breeze Mark 3: Performance Review

Hoe hebben we de Zero Breeze Mark 3 getest?

We testen de Mark 3 op een zomerse roadtrip met onze jeep en daktent door verschillende nationale parken in California, Arizona en Utah. We verbleven 3 weken ter plaatste en de temperaturen lagen gemiddeld rond de 87°F.

Batterij levensduur van de Zero Breeze Mark 3

De levensduur van de batterij ligt in realiteit in lijn met de verwachte levensduur zoals die door Zero Breeze wordt beschreven. De omstandigheden en omgevingsfactoren spelen natuurlijk steeds een rol op de levensduur van een batterij. Een smartphone batterij zal bijvoorbeeld ook minder lang presteren op skivakantie bij koude temperaturen. Omgekeerd verminderen batterijen die direct blootgesteld worden aan zonlicht ook hun capaciteit.

Tijdens onze test gebruikten we de Zero Breeze Mark 3 met 1 batterij. Ondanks dat de levensduur van de batterij even lang is als de Mark 2, hadden we toch op net iets meer gehoopt voor de Mark 3. Met 1 batterij kom je 5 a 7 uur rond in “Sleep mode”.

Dat is in principe geen probleem wanneer de buitentemperatuur tijdens de nacht ook aanzienlijk zakt. Het is dan voornamelijk gedurende het eerste deel van de nacht buiten warm maar naar de vroege ochtend toe zakt de buitentemperatuur. Hierdoor zal je tent of camper minder snel opwarmen. In dat geval is het niet zo erg als de batterij van je Zero Breeze Mark 3 leeg is.

Wanneer de buitentemperatuur echter relatief hoog blijft gedurende de nacht, kan de range van 1 batterij toch redelijk nipt zijn. We hadden toch ergens verwacht dat de levensduur van 1 batterij net dat uurtje langer kon meegaan waardoor je steeds comfortabel de warmste nachten kan overbruggen.

Wil je echt zeker zijn dan ben je genoodzaakt om een extra batterij aan te kopen of de bundel met de elechive aan te kopen. Deze kosten echter significant een stuk meer. Het zou een mooie optimalisatie zijn naar de toekomst om meer uit 1 batterij te krijgen.

User Interface en gebruiksvriendelijkheid

De user interface is redelijk intuïtief via de “knoppen” en digitaal scherm. Via de hoofdknop navigeer je tussen de verschillende modi en met de bijhorende “knoppen” pas je settings aan of voer je commando’s uit.

Nu ja “knoppen” is misschien veel gezegd. In vergelijking met de Mark 2, die wel nog echte knoppen had, zitten deze bij de Mark 2 in de oppervlakte van het toestel verwerkt. Het menu is af te lezen via het digitale scherm.

Er staat bij de knoppen niets vermeld over de functie(s) en waarvoor ze dienen. Dit zou iets handiger zijn geweest en nog gebruiksvriendelijker.

Koelperformance van de Zero Breeze Mark 3

Is the Zero Breeze Mark 3 capable of significantly cooling your tent or campervan? YES. Is the performance equal to your airco installation you have at home with outside unit(s)? NO.

Just to manage expectation, if you want to make the inside of your tent also your camping fridge, than the Mark 3 is not going to fulfill that.

That being said it does a great job in cooling down a small space significantly so that it get’s to a comfortable temperature.

Tips for the best cooling performance: place the unit outside with the ducts and make sure it’s placed level. Also make sure the air filter isn’t blocked with dust or animal hair.

Lawaai

Een van de kenmerken waar we veel belang aan hechten is de mate waarmee de Zero Breeze Mark 3 lawaai maakt. Hoogst waarschijnlijk gebruik je dit toestel om te slapen tijdens warme nachten. In een tent of camper lig je dus niet ver verwijderd van deze draagbare airco. Wat ben je in dat geval met een toestel die je behoed van een slapeloze nacht door de warmte maar je wel wakker houdt van het lawaai dat het zelf produceert?

De Zero Breeze Mark 3 scoort hier goede punten. Hij werkt zeer stil zodat je nachtrust niet wordt verstoord. Matige regenval produceert lawaai rond de 50dB. De Zero Breeze Mark 3 zit daar met 46dB nog een stukje onder.

Zeer geslaagd dus op dit gebied.

Koel modi

Hoewel we niet alle modi actief hebben gebruikt heeft de Mark 3 wel voor de meest voorkomende situatie de geschikte modus. Zelf zijn we van bepaalde modi niet helemaal overtuigd, zoals de “fan mode” en “rocket mode” maar goed, het kan geen kwaad om ze extra op zak te hebben.

Rocket

Denk aan de “Max AC” stand in je wagen. De “Rocket modus” wekt evenzeer de volledige koelcapaciteit het toestel op. Wanneer je de Mark 3 gebruikt met aansluiting op stroom is deze modus zeker een handigheidje.

Echter, wanneer je hem gebruikt met een batterij dan gaat de levensduur van de batterij er toch drastisch op achteruit. Om die reden gebruikten we deze modus quasit niet om batterij te sparen voor de nacht.

AC Cool

De “Cool mode” is de standaard modus. Stel je temperatuur in en de Zero Breeze Mark 3 doet de rest.

Sleep

De ideale stand voor tijdens het slapen. De optimale verhouding tussen koeling en batterijverbruik wordt gezocht zodat de Mark 3 batterij langer meegaat. Ook maakt het toestel in deze modus minder lawaai.

Fan

Luchtcirculatie zonder airco. Het valt zeker te begrijpen waarom deze modus kan geselecteerd worden op het toestel. Alle onderdelen zijn immers aanwezig om de Mark 3 ook als ventilator te kunnen gebruiken.

In de praktijk opteren we toch voor een minder groot en prijzig alternatief als we enkel een ventilator zouden willen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een… kleine ventilator?

Care

De “care modus” is oorspronkelijk ontwikkeld om huisdieren te verkoelen. Je stelt een gewenste temperatuur in en eenmaal die bereikt is zal de Mark 3 ook minder batterij verbruiken om de temperatuur op peil te houden. Hierdoor gaat de batterij langer mee en zit je huisdier veilig in je tent of campervan.

Humidity

Ook tijdens de zomer kan het vochtig worden in je tent of camper. Denk maar bijvoorbeeld na een hevige regenbui of na een nachtje slapen.

Heat

De modus die van de Zero Breeze Mark 3 een all season buddy maakt. We hebben deze stand zelf niet nodig gehad tijdens onze trip maar we vinden dit toch een grote meerwaarde t.o.v. de Mark 2. Gezien de toch hoge kostprijs van deze toestellen maakt deze modus het mogelijk om de Mark 3 het hele jaar door te gebruiken.

Drain systeem

Elk draagbaar airco toestel produceert water. Het is belangrijk dat de airco unit zelf niet verzadigd wordt door dat water. Daarom is de Mark 3 voorzien van een actief “drain system” wat ervoor zorgt dat het geproduceerde water via een darm wordt afgevoerd.

Super handig is dat je dit water kan opvangen in een zak met eventueel een kraantje. Je kan op je kampeerplek dus gerust dit water gebruiken om bv. je handen te wassen of de afwas te doen.

Pros and Cons

Wat we leuk vinden 🙂

  • Koelprestaties geschikt voor outdoor avonturen
  • Maakt weinig lawaai
  • Stevig gemaakt
  • Uitbreidbaar met verschillende batterijen
  • Oplaadbaar met zonnepannelen

Wat we niet leuk vinden

  • Neemt toch wat plaats in de koffer.
  • Levensduur batterij mocht langer
  • Niet alle modi even nuttig

Vergelijking met concurrenten

De markt van kwalitatieve draagbare airco’s voor kampeer- en outdoor doeleinden is niet dik bezaaid. Als we naar alternatieven kijken voor de Zero Breeze Mark 3 komen we uit bij de “EF Ecoflow Wave 2”.

De “EF Ecoflow Wave 2” heeft met 5100 BTU een gelijkaardige koelcapaciteit. Ook andere specificaties liggen in lijn met de Zero Breeze Mark 3 zoals de mogelijkheid om via zonne-energie op te laden, meerdere batterijen te gebruiken, koelen en verwarmen, etc…

Het design en draagbaarheid van de Zero Breeze Mark 3 zijn wel beter vergeleken met de EF Ecoflow Wave 2.

Prijs en Value for Money

Het prijskaartje van deze mobiele airco is zeker en vast stevig. Het lijkt ons daarom niet meteen een toestel voor de occasionele kampeerder. Wie deze aankoop overweegt moet er toch gedurende het jaar wel wat gebruik van kunnen maken. Dit om de kost te verantwoorden.

Trek je echter vaak in de outdoors er op uit dan kan dit een mooie en degelijke aanvulling zijn op je kampeerset. Ook wanneer je bijvoorbeeld met je kinderen gaat kamperen kan dit toestel voor een aangename nachtrust zorgen.

De prijs is hoog maar we zijn toch van mening dat je overall wel voldoende waarde in return krijgt om de hoge prijs te verantwoorden.

User Reviews en Feedback

Aangezien de Mark 3 nog niet is uitgebracht, kunnen we op dit moment geen gebruikersrecensies geven. We zullen dit artikel bijwerken en gebruikersrecensies toevoegen na de releasedatum.

Hoewel ze niet representatief zijn voor de Mark 3, kun je altijd de gebruikersrecensies en feedback over de Mark 2 op Amazon bekijken. Check de gebruikers reviews op Amazon.

Accessoires en bijkomende producten

De Zero Breeze Mark 3 is beschikbaar in verschillende packs. Afhankelijk waarvoor je deze draagbare airco wil gebruiken kies je voor 1 of meerdere batterijen.

Zero Breeze Mark 3 Basic

Bij het basic pack ontvang je de Zero Breeze Mark 3 airco unit ZONDER batterij. Je gebruikt de airco unit in dat geval enkel wanneer je hem kan aansluiten op stroomvoorziening.

Zero Breeze Mark 3 Plus

Het plus pakket voorziet naast de Mark 3 AC unit ook 1 batterij. Hierdoor kan je op kampeertrips zonder stroomvoorziening ook van een gekoelde of verwarmde tent of campervan genieten.

Zero Breeze Mark 3 Extra Plus

Het Extra Plus pakket biedt naast de AC unit 2 batterijen. Hierdoor kan je afwisselen en 1 batterij opladen terwijl de andere in gebruik is. Of je kan de batterijen in serie koppelen en tegelijk gebruiken voor een extra lange gebruiksduur van de Mark 3.

Zero Breeze Mark 3 Max

Voor wie vele uren lang koelprestaties wil kan gaan voor de Max pack met de ElecHive. Naast de AC unit krijg je het draagbare power station “ElecHive” er bij. Klaar om helemaal off grid te gaan.

Duurzaamheid

Nieuw bij de Mark 3 is de mogelijkheid om te koelen op basis van zonne-energie. Je kan simultaan koelen en zonne-energie opslaan met de “charge-and-discharge” feature. Je kan op deze manier dus genieten van een 100% duurzame airco.

FAQs

Hoe lang gaat een batterij van Zero Breeze mee?

De batterijlevensduur hangt van verschillende factoren af zoals het model (mark 2 of mark 3), de koel modus, de te koelen ruimte en hoe deze is geïsoleerd, de buitentemperatuur,… In slaap modus gaat de batterij van de Mark 3 tot 7 uur mee.

Kan je een Zero Breeze zonder Batterij gebruiken?

Ja, je kan de Zero Breese Mark 3 zonder batterij gebruiken maar hebt dan wel stroomvoorziening nodig.

Kan een Zero Breeze Mark 2 worden ingeplugd?

Ja, je hebt een 12V to 24V converter nodig om de unit van power te voorzien.

Hoe werkt een Zero Breeze Mark 2?

Zowel de Mark 2 als de Mark 3 werken door warme lucht om te zetten in koude lucht en de overtollige warmte naar buiten af te voeren. Om dit te doen, maken ze gebruik van “koudemiddel,” een speciaal koelmiddel. Daarnaast hebben ze drie belangrijke mechanische componenten: een compressor, een condensorspiraal en een verdampingsspiraal.

Heeft een draagbare airco een drainage systeem nodig?

Ja, de Mark 2 en Mark 3 hebben een drainage systeem dat water verwijderd van de AC unit.

Moet een Zero Breeze worden geventileerd?

Yes, alle draagbare airco’s moeten worden geventileerd.

Hoeveel BTU heeft een Zero Breeze?

Hangt van het model af. De Mark 2 heeft 2300 BTU en de Mark 3 heeft 5280 BTU.

Conclusie

De Zero Breeze Mark 3 is een degelijk draagbaar airco toestel dat je makkelijk kan meenemen op je kampeeravonturen met je tent, daktent of campervan. De draagbaarheid en afmetingen zorgen ervoor dat het toestel in je kofferruimte past. Je kan zelf kiezen of je de AC unit binnen in de ruimte of buiten de ruimte plaatst d.m.v. de bijgeleverde luchtuitlaatkanaalen. De airco heeft verschillende modi en een thermostaat om de juiste temperatuur in de ruimte te bekomen. Het toestel is geschikt om een ruimte te koelen tot 150 square feet. De prijs is verre van laag maar je krijgt in de plaats een ingenieus toestel met een strak design en voldoende power om je kampeertrips een stuk aangenamer te maken. Zowel in de zomer als winter.

Heb je nog vragen over de Zero Breeze Mark 3? Stel ze in een comment onderaan dit artikel en we voegen het antwoord graag toe aan dit artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *